مراقبت های بعد از ایمپلنت در 24 ساعت اول
افرادی که جراحی ایمپلنت دندان داشته اند، باید در 24 ساعت اول بعد از جراحی، اقدامات زیر را انجام دهند: در ۱۲ ساعت اولیه بعد از جراحی، از نوشیدنی ها و غذاهای داغ خودداری کنند و تنها نوشیدنی سرد مصرف کنند. رژیم غذایی آنها باید نرم، سبک و سرد باشد. محل جراحی را تا ۱۲ ساعت پس از جراحی به طور متناوب با یخ خنک کنند. اگر خونریزی وجود داشته باشد، یک تکه گاز استریل را در محل قرار داده و به مدت بیست دقیقه روی آن فشار دهید. در صورت ادامه خونریزی، باید با مراجعه به دندانپزشک تماس گرفت. به هیچ وجه مشروبات الکلی نخورید و سیگار نکشید. دهان را شستشو نکنید، تف نکنید و تنها در صورت نیاز، آب دهان را بیرون بریزید. به منظور کنترل و مراقبت ناحیه جراحی و ایمپلنت، ویزیت های دوره ای برای شما در نظر گرفته شده است. انجام این معاینات دوره ای به شما در بهرهگیری کامل از نتایج درمانی کمک میکند. اولین ویزیت شما روز بعد از جراحی است.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان در طول هفته اول
در هفته اول پس از کاشت ایمپلنت، برای جلوگیری از آسیب به ایمپلنت و پیشگیری از مشکلات احتمالی، باید به مراقبت های زیر توجه کنید: رژیم غذایی نرم و سبک را رعایت کنید. بعد از هر وعده غذا و در فواصل بین غذاها، دهان خود را با یک قاشق نمک در یک لیوان آب گرم شستشو دهید ولی فشاری وارد نکنید بلکه به آرامی اینکار را انجام دهید. در هنگام مسواک زدن، مراقب باشید که به بخیه ها آسیب نزنید. اگر دهان شویه کلروهگزیدین برایتان تجویز شده است، ابتدا مسواک بزنید، سپس دهان خود را با آب نمک رقیق و گرم شستشو دهید و سپس دهانشویه ضد عفونی کننده را به مدت نیم دقیقه داخل دهان غرغره کنید. بهمدت نیم ساعت نوشیدنی یا غذا میل نکنید. در صورتی که پروتز متحرک کامل خود را استفاده می کنید، بعد از جراح، تا شش هفته از استفاده آن خودداری کنید. سیگار نکشید. اگر از بخیه های قابل جذب برای شما استفاده نشده است، 7 تا 10 روز بعد برای خارج کردن بخیه ها به مطب مراجعه کنید. در کل، بهتر است در این هفته اول پس از کاشت ایمپلنت، از فعالیت های شدید خودداری کنید و به استراحت کافی توجه کرده و به سایر نکات مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان تا بهبودی سریع تری را تجربه کنید.
کنترل خونریزی بعد از ایمپلنت دندان
تا 72 ساعت پس از عمل جراحی ایمپلنت دندان، ممکن است خونریزی از محل ایمپلنت یا قرمزی بزاق ادامه داشته باشد. برای کنترل این موارد، بهترین راه این است که حدود یک ساعت گاز استریل را در محل قرار دهید و آن را گاز بزنید. هر 6 تا 10 ساعت این کار را تکرار کنید. در صورت خونریزی بیش از حد، می توانید به جای آن یک کیسه چای سیاه را مرطوب کرده و بگازید؛ زیرا اسید تانیک رگ های خونی را منقبض و تشکیل لخته های خونی را آسانتر می کند. برای کنترل خونریزی، آرامش خودتان را حفظ کرده، صاف بنشینید و از انجام کارهای سنگین خودداری کنید. تف کردن شدید، سیگار کشیدن و استفاده از نی نیز ممکن است تشکیل لخته های خون را دشوار کند. طبق توصیه های متخصص ایمپلنت دندان، انجام ورزش های سنگین تا یک هفته پس از عمل توصیه نمی شود. این اقدام می تواند باعث افزایش ضربان قلب شود و در نتیجه، خونریزی، تورم و ناراحتی بیشتری را ایجاد کند. برای جلوگیری از عوارض احتمالی، بهتر است به خود و لثه های خود فرصتی بدهید تا بهبود یابند و سپس با توجه به شرایط خود، ورزش را از نو شروع کنید.
رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان به چه صورت است؟
رعایت یک رژیم غذایی سالم و متعادل بعد از کاشت ایمپلنت دندان به عنوان بخشی از دستورالعمل های اساسی و مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان بسیار مهم است. با این حال، برای ارائه یک رژیم غذایی دقیق، بهتر است با پزشک خود یا تغذیه شناس مشورت کنید، چرا که می تواند بسته به شرایط شما، نکات خاصی را برای شما توصیه کند. با این حال، در کل، رژیم غذایی پس از کاشت ایمپلنت دندان به شرح زیر می تواند باشد: روز اول: در روز اول بعد از کاشت ایمپلنت دندان، باید از غذاهای نرم و مایعات خنک و …. استفاده شود. همچنین، باید از مصرف غذاهای چسبنده، سفت و سخت خودداری کنید. هفته اول: در هفته اول بعد از کاشت، باید از غذاهای نرم و پوره ای استفاده کنید. مثلاً سوپ، پوره مرغ، پوره سبزیجات و غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد ندارند. باید از مصرف غذاهای سفت و سخت خودداری کنید. هفته های دوم تا چهارم: در این مرحله، شما می توانید غذاهای نرم و پوره ای را همچنان مصرف کنید و از این به بعد می توانید به آرامی غذاهای بیشتری مثل ماهی، مرغ، برنج، ماکارونی و تخم مرغ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. هفته های پنجم و ششم: در این مرحله، میتوانید به آرامی به رژیم غذایی عادی خود بازگردید، با این وجود، باید باز هم از مصرف غذاهای سفت و سخت و چسبنده خودداری کنید.
بعد از ایمپلنت دندان چه داروهایی باید بخوریم؟
در طول مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان ممکن است در خصوص داروها سوالاتی داشته باشید. به این نکته توجه کنید که داروها باید مستقیما توسط دندانپزشک تجویز شده یا توصیه شده باشند. بنابراین نباید به صورت سرخود دارو مصرف کرد. به طور کلی پس از کاشت ایمپلنت، دندانپزشک شما ممکن است به شما بگوید برخی داروها را مصرف کنید که معمولا از این گروه ها هستند: مسکن: پس از کاشت ایمپلنت ممکن است درد و تورم دندان پیش آید. برای کاهش درد می توانید از داروهایی مانند ایبوپروفن، ژلوفن و سایر مسکن های دیگر استفاده کنید. با این حال، قبل از مصرف هر گونه دارو، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید. ضد التهاب: دندانپزشک شما ممکن است پیشنهاد کند که داروهای ضد التهابی مانند دیکلوفناک، ناپروکسن، یا ایبوپروفن را مصرف کنید تا به کاهش تورم کمک کنند. آنتی بیوتیک: دندانپزشک ممکن است پیشنهاد کند که از داروهای آنتی بیوتیک مانند آموکسی سیلین و کلیندامایسین استفاده کنید تا عفونت را کنترل کنید. مکمل های مواد مغذی: پس از کاشت ایمپلنت، نوعی از مکمل های مواد مغذی مانند کلسیم و ویتامین د می توانند به بهبود و بهبودی سریع تر بعد از عمل کمک کنند. به هر حال، مصرف هر گونه دارو و مکمل بعد از کاشت ایمپلنت باید با مشورت و توصیه دندانپزشک صورت گیرد.
نحوه استفاده از دهانشویه بعد از کاشت ایمپلنت
دندانپزشک ممکن است در بخشی از برنامه ها و مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان، به استفاده از دهانشویه توصیه کرده باشد. در صورت استفاده، حتما از دندانپزشک سوال بپرسید. به این نکته توجه کنید که دهانشویه میبایست فاقد الکل باشد و تا نیم ساعت بعد از شستشوی دهان با آن، نباید چیزی بخورید تا کاملا اثر کند.